Home > De kip kerrie van oma Skip

De kip kerrie van oma Skip

Jamie is 23, woonachtig in Zoetermeer, samen met Robin. Met een schoonfamilie die werkt in de slagerij heb je altijd lekker eten in de buurt, maar er is één gerecht die zelfs slagers nooit zouden kunnen namaken…

Jamie, wie is dat bij jou?

Mijn oma Skip. Skip is afgeleid van Skippie, hun hond (die er helaas niet meer is). Al sinds dat ik klein ben maakte mijn oma kip kerrie met zelfgemaakte saus. Het leukste rondom het gerecht was het pluizen van de kip. Als klein meisje vond ik dat geklieder natuurlijk geweldig, en begon al te eten als mijn oma even niet oplette. De saus die mijn oma altijd zelf maakte wordt gebonden met maïzena, een bindingsmiddel. Altijd als ik stiekem uit de pan snoepte, werd de saus dunner dan eerst. Zo ontdekte mijn oma dus altijd dat ik had gesnoept.

Wat maakt dit gerecht zo bijzonder?

Iedereen uit de familie houdt van de kip kerrie van oma. Wat het gerecht uniek maakte was de rabarber en ananas die ze er ook bij serveerde. Op het eerste gezicht klinkt dat een beetje als een gekke combinatie, maar het smaakte heerlijk! Ik at de rabarber altijd als toetje, ijskoud, net uit de koelkast.

Heb je écht nog nooit een soortgelijk gerecht gehad wat in de buurt kwam?

Nee, ik heb nog vaak bij andere mensen kip kerrie gegeten, maar niks kan tippen aan die van oma. Bij haar was de saus altijd hetgeen wat het anders maakte dan de andere. Bij haar was de saus altijd een stuk dunner, iets wat ik veel lekkerder vind.

Heb je het ooit geprobeerd zelf te maken? En hoe ging dat?

Ik heb het wel eens geprobeerd, ja, maar dat smaakte natuurlijk niet zoals het zou moeten. Tot op de dag van vandaag weet ik nog steeds niet hoe ik de saus moet maken.

Blog koken kip kerrie Timmers slagerij