Home > Blog

Hoe een slager denkt over vegetarisme

In onze slagerij in Zoetermeer krijgen wij zo nu en dan vegetariërs over de vloer. Het blijkt dat de groep vegetariërs best groot is. De groep vegetariërs en veganisten groeit gestaag door. Desondanks eet 96% van de Nederlanders regelmatig vlees, in welke hoeveelheid dan ook. Omdat wij ook wel eens vegetarische mensen in de slagerij …

Meer lezen

Hoe je een barbecue laat slagen

Bassie zonder Adriaan Wat is een barbecue zonder vlees? Een beetje zoals Bassie zonder Adriaan. Ze zijn als individu wel leuk, maar als duo maken ze elkaar compleet. Wat voor soort vlees u op de barbecue wilt, hangt van u af. Wilt u rund, varken of kip? Of toch lam? Kalf misschien? En als u …

Meer lezen

Waarom wij beter zijn dan de concurrent…

Timmers & Zn. is een exclusief concept voor onze slagerij in Zoetermeer. Verzonnen en uitgevoerd door de familie Timmers zelf. Wij hebben nog niet echt een naam voor onszelf opgebouwd in ons korte bestaan. Tuurlijk, we hebben een gigantisch drukke opening gehad, maar we zijn er nog lang niet. We zijn niet de grootste slagerij …

Meer lezen

Kip ik heb je (letterlijk)!

Zo nu en dan krijg je de kans om iets bijzonders te doen. Een kans die je wel móet aanpakken. Naast de kans die wij hebben gekregen om een nieuwe winkel te openen, kwam er gisteren nog zo’n kans op ons pad wat betreft een kip… Het is 8 mei, een mooie dinsdagochtend. Druk bezig …

Meer lezen

Boer trouwt met koe

Als slagerij verkopen wij natuurlijk vlees. En dat vlees komt ergens vandaan, namelijk van een dier. Wij, als slagerij, willen dat dit dier een mooi leven heeft gehad van begin tot eind, en geen seconde stress kent. En hoe komen we daar achter? Door het met eigen ogen te gaan zien en de verhalen van …

Meer lezen

Procureur gaat op date

Vandaag gaan procureur en gekleurde wortelen op date. Op het begin was ik sceptisch over deze combinatie. Groenten zijn sowieso niet echt mijn ding, laat staan wortelen. Toch besloten we dit recept thuis uit te proberen. Mijn sceptische houding verdween al snel toen ik de eerste hap nam. Wat was het lekker! In een mum …

Meer lezen