Home > Boer trouwt met koe

Boer trouwt met koe

Als slagerij verkopen wij natuurlijk vlees. En dat vlees komt ergens vandaan, namelijk van een dier. Wij, als slagerij, willen dat dit dier een mooi leven heeft gehad van begin tot eind, en geen seconde stress kent. En hoe komen we daar achter? Door het met eigen ogen te gaan zien en de verhalen van de boer aan te horen.

Zo zijn wij in april langs geweest op een boerderij in Dalfsen, bij de familie Kuipers. Hier groeien de Elita koeien op die wij verkopen. Hier wist de boer een anekdote te vertellen waar u uit kunt opmaken wat de koeien voor hem betekenen.

Getrouwd met een koe

Koeien moeten af en toe, net als mensen, een handje geholpen worden met de bevalling. In het geval van deze bevalling was het de hand van de boer. Zonder te veel op details in te gaan, moest hij helpen door het kalfje uit de koe te trekken. Hierbij verloor hij zijn trouwring.

Wat dit zegt is dat de boer niet bang is om vies te worden en alles over heeft voor zijn dieren. Maar het verliezen van de trouwring staat ook symbool voor het feit dat de boer getrouwd is met zijn werk. Iemand anders gelukkig maken zorgt er immers voor dat u zelf ook gelukkig wordt. Een blije koe betekent dus een blije boer, zullen we maar zeggen. En een blije koe betekent ook een blije klant. En dat is waar iedereen het voor doet.

Ja, en onze conclusie..

Waar die trouwring gebleven is? Geen idee. Laten we maar zeggen dat liefde, letterlijk, door de maag gaat.

2 reacties

 1. Fam. van Duuren zegt:

  Wij wensen jullie heel veel succes met jullie nieuwe winkel in Zoetermeer-noordhove ???. Dat het maar een groot succes mag worden en we van alle lekkere gerechten & vlees kunnen gaan genieten.

  Vriendelijke groet,

  Fam. van Duuren

  • Robin zegt:

   Heel erg bedankt voor jullie reactie familie van Duuren! We hopen jullie snel te zien.

   Hartelijke groet,
   Timmers & Zn.

Reacties zijn gesloten.