Home > Hoe je een barbecue laat slagen

Hoe je een barbecue laat slagen

Bassie zonder Adriaan

Wat is een barbecue zonder vlees? Een beetje zoals Bassie zonder Adriaan. Ze zijn als individu wel leuk, maar als duo maken ze elkaar compleet.

Wat voor soort vlees u op de barbecue wilt, hangt van u af. Wilt u rund, varken of kip? Of toch lam? Kalf misschien? En als u eenmaal weet wat voor soort vlees u wilt, zelfs dan zijn er nog talloze variaties. Wordt het een worstje? Een sateetje? Of toch een groot stuk vlees? Om u op weg te helpen lichten we drie toppers uit.

barbecue, timmers, zoetermeer, slager, slagerij, noordhove, online

De drie barbecue toppers

Onze slagerij in Zoetermeer kent een paar absolute barbecue-toppers. Topper nummer één is de Black Angus Burger. Onze burger verscheen zelfs in de krant. De ‘B.A.B.’, zoals wij hem zelf beginnen te noemen, is een hamburger gemaakt van Black Angus runderen. Dit zijn biologische runderen die buiten staan, en dat komt ten goede van het vlees. Vraag René naar zijn lievelingsvlees, en hij vertelt u er alles over. Het antwoord kan u waarschijnlijk al raden.

Op naar nummer twee. Onze kipsaté. Een klassieker op de barbecue, die bij iedereen in de smaak valt. Wij maken onze saté van Vechtdal kippendij. Dat is een stuk malser en smakelijker dan kipfilet, en wordt ook niet zo snel droog. Iets dat wel vaak gebeurt bij filet op de barbecue. Wanneer de familie Timmers zelf gaat barbecuen, gaan er minimaal 12 stokjes op. De zoons zijn niet voor niets zo groot geworden.

Tot slot, de tomahawk. Dit is een groot stuk rundvlees dat er stoer uit ziet, maar erg mals en lekker is. Hij is niet heel makkelijk om te bereiden, maar u hoeft ook geen barbecue-expert te zijn. Wij adviseren wel een kernthermometer. Dit maakt het bereiden van alle stukken vlees een stuk makkelijker.

Wij helpen u graag

En gaat u de barbecue aan steken? Dan helpen wij u graag om het nog makkelijker te maken. Op onze webshop hebben wij een drietal pakketten voor u klaar staan. Bestelt u vandaag nog? Dan kunt u er zeker van zijn dat het een heerlijke barbecue wordt dit weekend. Wij bezorgen uw bestelling, in Zoetermeer, de volgende dag tussen 17:00 en 19:00, of u kunt het de volgende dag vanaf 15:00 bij ons op komen halen in de winkel.

Bestel een pakket

Natuurlijk hebben wij nog veel meer in ons barbecue-assortiment, maar dat kunt u vinden bij ons in de slagerij in Zoetermeer. Ook helpen wij u daar graag verder met al uw vragen over de bereiding van het vlees.

tomahawk, slager, slagerij, zoetermeer, timmers