Home > Kip ik heb je (letterlijk)!

Kip ik heb je (letterlijk)!

Zo nu en dan krijg je de kans om iets bijzonders te doen. Een kans die je wel móet aanpakken. Naast de kans die wij hebben gekregen om een nieuwe winkel te openen, kwam er gisteren nog zo’n kans op ons pad wat betreft een kip…

Het is 8 mei, een mooie dinsdagochtend. Druk bezig met de voorbereidingen voor de opening van onze slagerij in Zoetermeer, vergeten we bijna dat de deurbel al drie keer is gegaan.

De vertegenwoordiger van het bedrijf die onze kip levert stapt binnen. Hij komt even kijken of alles goed gaat, zowel met ons als met de winkel. Hij wilde René apart spreken, iets wat niet gebruikelijk is. “Zou alles wel op tijd geleverd kunnen worden voor de opening?“ dacht Jacqueline nog.

Na een minuut of tien komt René, vrolijk als altijd, door de klapdeuren van onze werkplek. “Ik heb nieuws, jongens.”

Kip, ik heb je!

Om gelijk met de deur in huis te vallen: Timmers & Zn. krijgt een eigen kip concept, de Vechtdal. Exclusief voor ons, dus ook exclusief voor u als klant.

Dit betekent voor u dat u bij ons kip kunt kopen die een heerlijk leven heeft gehad. Hij groeit op in Vechtdal, een gebied in Overijssel. Hier worden de kippen met veel liefde verzorgt, en kunnen ze stressvrij opgroeien.

Ze krijgen elke dag vers water en granen, die ook nog eens boordevol vitaminen en mineralen zit. Verder krijgen ze volop ruimte om te spelen en te rennen door de stal, en hangt er overal wel een vorm van speelgoed voor de kippen. Tot slot leven de kippen ook volgens een natuurlijk dag- en nachtritme, en wordt er altijd gezorgd voor frisse lucht. De kippen krijgen ook geen antibiotica toegediend. Dit betekend dat de kip op een natuurlijke manier opgroeit.

Al deze punten zijn de kenmerken van een kip die een goed leven heeft gehad. Een leven zonder stress. Dit is niet alleen goed voor de kip, maar ook voor u. U proeft een stukje kip dat mals is, die niet krimpt in de pan en ook nog eens heel lekker smaakt. Vechtdal kip is altijd verkrijgbaar in onze slagerij in Zoetermeer.

Wat wilt u nog meer?

Nog meer weten over ons vlees en de herkomst hiervan? Lees het hier.

vechtdal scharrel kip timmers slagerij zoetermeer

2 reacties

    • Robin zegt:

      Hoi Milly,

      Alleen onze kip komt uit het Vechtdal. Eieren verkopen wij niet, ons rundvlees komt uit Aerlanderveen of Zuid-Amerika, en ons varkensvlees uit België. Je kan meer over ons vlees lezen op onze pagina over de slagerij.

Reacties zijn gesloten.